Your address will show here +12 34 56 78
Chilled Semen

“Chilled semen” is sperma waaraan direct na afname een conserveringsmiddel wordt toegevoegd.


Bij een temperatuur van 5°C beschermt dit conserveringsmiddel het sperma tijdens transport en opslag gedurende maximaal 5 – 7 dagen. Eenmaal op zijn bestemming wordt het sperma weer langzaam terug gebracht naar zijn oorspronkelijke temperatuur en vervolgens in gebracht.


Wij hebben goede ervaringen opgedaan met een conserveringsmiddel dat is ontwikkeld door Professor Dr. C. Linde Forseberg (www.canirep.com). Zij is een specialist op het gebied van voortplanting bij gezelschapsdieren, verbonden aan de Universiteit van Upsala, Zweden.  • Text Hover
Voor het versturen van gekoeld en bevroren sperma bedienen wij u diverse mogelijkheden. 

Optie 1: Zelf wegbrengen van het pakket naar een DHL of Fedex servicepoint Wij maken het pakket met gekoeld sperma klaar voor transpoort zodat u zelf het pakket kan brengen naar een service point. Daar kunt u het pakket afgeven en ontvangt u het Track en Tracé nummer na betaling.


N.B. veel transportbedrijven werken/bezorgen meestal niet in het weekend.


Optie 2: Gekoeld sperma buiten Europa versturen Voor het versturen van gekoeld sperma buiten Europa adviseren wij om gebruik te maken van het bedrijf Animaal Logistics. Dit bedrijf heeft geen koerier service. U dient het pakket zelf naar Schiphol te brengen!Houdt er s.v.p. rekening mee dat het pakket de dag voor dat het uiteindelijk verstuurd wordt op het bedrijf aanwezig moet zijn.  Animaal Logistics heeft tijd nodig voor administratieve handelingen zoals het inklaren bij de douane. Dit bedrijf werkt niet in het weekend. 


www.vcklogistics.com/en/airfreight/industries/live-animal-logistics 


Optie 3: Versturen van bevroren sperma binnen en buiten Europa Voor het versturen van bevroren sperma binnen Europa en naar Noord Amerika maken wij gebruik van de dienst van HBS Blendivet.


www.hsb-blendivet.de/samebank-und-deckzeitbestimmung.html


Voor verzengden naar Australië en Zuid Afrika verzoeken wij u contact op te nemen met Cryolab


www.cryolab.nl 


Het kan zijn dat u ondanks deze informatie nog vragen heeft of dat u meer informatie wilt. Aarzel dan niet contact met ons op te nemen.